fredag 23 oktober 2009

Om värdet av ”Följa John”! insändare i Falköpings tidning

Om värdet av ”Följa John”!

Moderaterna och Folkpartiet ville och vill i samstämmighet med Floby-borna att räddningsstationen i Floby skall vara kvar.
Folkpartiet hade författat en skrivelse till kommunen för att hejda majoritetens (S ,C och KD) avsikter att lägga ner räddningsstationen.
När detta blev klart för majoriteten ändrade man sig snabbt. Ut till Floby drog majoritetshöjdarna och lät sig fotograferas och sa att de inte skulle lägga ner räddningsstationen. Och det var ju ett bra resultat av en borgerlig konstruktiv oppositionspolitik.
”Följa John”-politik kan det kallas.

Nu har händelsen upprepats. Moderaterna och Folkpartiet motsatte sig ett ordförandeförslag i tekniska nämnden om att slopa bidragen till privata vägar. Vägarna är nämligen nödvändiga för att bibehålla en levande landsbygd. Men Socialdemokraterna och övriga majoriteten röstade med beslutsamhet för indragning av stödet till de privata vägarna (även om majoritetens centerpartister generat vred på sig under omröstningen!). En aktiv opinion har nu tvingat majoriteten att följa det för väghållningen konstruktiva borgerliga förslaget.. Majoriteten gratuleras till att ha följt konstruktiva förslag från oppositionen.

Mera sådan”Följa John”-politik!
Det mår kommunen bra av .

Carl-Erik Skårman (M)

Janne Brisbo (M)

Rune Brissman (FP)

aktiva i Tekniska nämnden i Falköping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar